Organisatie

Correspondentieadres
Bewonersvereniging Ruitersbos
Sibeliuslaan 12
4837 CA Breda

secretaris@bewonersverenigingruitersbos.nl

Bestuur

Paul Govaart – voorzitter

Karen Severijnen – secretaris

Ed Schless – penningmeester

Patrick van der Hoeven – omgevingsprojecten

Berend Jan Palamba – ledenwerving/ledenbeheer

Activiteitencommissie

Ettien Boerstra

Marijke Tsoutsanis

Klankbordgroep

Ettien Boerstra

Marielle de Bakker

Edwin van Ierland

Ferdinand Timmer

Hans de Jongh

Henk ten Cate

Paul Govaart

​Van 1970 tot en met 2010 heeft Paul gewerkt bij Koninklijke Vopak (voorheen van Ommeren) met hoofdkantoor in Rotterdam en genoteerd op de AEX in Amsterdam. Vopak is wereldleider op het gebied van opslag van vloeistoffen en gassen en opereert in meer dan 30 landen. In zijn loopbaan heeft hij diverse leidinggevende en toezichthoudende functies vervuld. Zijn laatste functies bij Vopak waren directeur strategie, president Azië (woonachtig in Singapore) en lid van de Raad van Bestuur. Na zijn pensionering van Vopak heeft hij zich gevestigd als zelfstandig adviseur en werkt hij nog altijd als coach en consultant, waarbij hij ook vrijwilligerswerk heeft gedaan (o.m. voor de PUM en het ondernemersklankbord). Hij heeft een diploma Bedrijfseconomie en ‘Organisatie en Arbeidskunde’. In 2013 heeft hij een specialised executive Masters diploma ‘Coaching & Consultancy for Change’ behaald aan HEC Paris. Hij is getrouwd met Vera en zij wonen sinds 2008 met veel plezier aan de Ruitersboslaan. De drie kinderen zijn uitgevlogen.

Karen Severijnen

Karen woont met haar echtgenoot Aat van der Horst sinds 2015 in de Sibeliuslaan. De twee kinderen zijn inmiddels de deur uit en nu haar Masterstudie ‘Management of Cultural Diversity’ aan Tilburg University onlangs is afgerond, wil Karen zich graag inzetten om de leefbaarheid en cohesie in de wijk te helpen verbeteren. Haar achtergrond en ervaring is in de communicatie. Tijdens 17 jaar als expat in Kuala Lumpur (Maleisië) heeft Karen uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd, zoals organisatie van evenementen, World Press Photo tentoonstellingen voor de Nederlandse Ambassade, Nederlandse les aan anderstaligen en bestuurswerk. Daarnaast ontwikkelde zij zich als beeldend kunstenaar.

Ed Schless

Ed is bedrijfs- econoom en was tot 2014 lid van het dagelijks bestuur van Loyens en Loeff. Momenteel vervult Ed nog enkele toezichthoudende functies. Hij was eerder penningmeester van de bewonersvereniging (2016-2018). Ed woont in het Schrauwenhof met Simone; beide dochters zijn de wereld in getrokken.

 

Patrick van der Hoeven

Patrick woont met zijn echtgenote Angela en drie kinderen sinds 2018 in de Mozartlaan. Daaraan voorafgaand heeft hij 14 jaar in de Beethovenlaan gewoond, dus kent hij de buurt goed. In het dagelijks leven is Patrick directeur van de Stichting VVRV: vakkennis en examinering van veiligheidsfuncties in het spoorvervoer. In de periode daaraan voorafgaand heeft Patrick in diverse directie-, management- en staffuncties bij N.V. Nederlandse Spoorwegen gewerkt.

Berend Jan Palamba

Berend Jan werkt als sales & marketingmanager bij CLB, een bedrijf in de zorgsector waar innovatie en praktijkgerichte oplossingen voor de cliënt, patiënt of bewoner centraal staan. Berend Jan woont met Annet en dochter Lauren in de Ruitersboslaan.