Start werkzaamheden Ruitersboslaan

Juli 2022 –  De gemeente organiseerde onlangs een inloopavond over de voorgenomen aanpassing van de Ruitersboslaan. Er wordt gewerkt in verschillende fasen telkens tussen twee kruispunten i.v.m. de bereikbaarheid en om het verkeer goed te kunnen omleiden. Dit gebeurt met omleidingsborden op alle toegangswegen. De uitvoerder van de aannemer zal het aanspreekpunt zijn zodra de werkzaamheden beginnen.

De eerste fase start in oktober, waarbij de toegang vanuit de Heuvel wordt afgesloten. Het betreft kruispunt Mozartlaan-Ruitersboslaan t/m kruising Mendelssohnlaan-Ruitersboslaan. Deze eerste fase zal waarschijnlijk iets langer duren dan de 6-8 weken voor de anders fases. In de volgende fasen schuift het werk en de afsluiting steeds een kruising op tot de Willem van Oranjelaan wordt bereikt in maart 2023. In de Mendelssohnlaan en de Mozartlaan komen extra drempels (die blijven ook na het werk), om de snelheid uit die routes te halen, aangezien dat deels de omleidingsroutes zijn. Overigens is ook de route via de Montenslaan een sluiproute.

Punt van aandacht is nog de bus, die kan in grote delen van de periode niet bij de school komen; de gemeente gaat hierover nog met Arriva in overleg. Na afronding van de Ruitersboslaan wordt begonnen met de botondes tussen de Willem van Oranjelaan en de zuidelijke rondweg. Die zouden dan voor de bouwvak 2023 klaar moeten zijn. Daarna zal het viaduct zelf onder handen genomen worden.